Skip to main content

Nykyään maksutapoja on olemassa todella paljon erilaisia, joista jokainen on pätevä. Tässä artikkelissa pohditaan matkaajien näkökulmasta sitä, että mikä on kaikista paras maksutapa reissatessa.

Matkailijan kannattaa ottaa huomioon muutamia seikkoja maksaessaan ulkomailla. Tämän artikkelin luettuasi osaat punnita vaihtoehtoja, että mikä on paras ja luotettavin tapa maksaa ostoksia hotelliweb.fi:n mielestä matkustaessa.

Luottokortti turvallisin ja suosituin

Matkustajille yksi maksutapa on ylitse muiden, sillä luottokortti on paras maksutapa monestakin syystä. Tietysti luottokortilla saat lisää matkakassaa ja voit maksaa ostoksesi myöhemmin, mutta luottokortin käyttöön on muutamaa muukin positiivinen seikka.

Luottokortilla maksaessasi voit tarkistaa jälkeenpäin, että veloitus on ollut oikea. Turisteja pyritään höynäyttämään monella eri tavalla matkustaessa ja yksi niistä on liiallinen veloitus maksaessa kortilla.

Luottokortilla maksaessasi voit kuitenkin jälkikäteen tarkistaa, että maksunmäärä on ollut oikea ja virheen huomatessasi voit ottaa yhteyttä luottokortin myöntäjään. Tarkistamiseksi sinun tulee kuitenkin säilyttää kuitit matkalta kotiin asti, mutta se ehdottomasti kannattaa, jolloin voit riitauttaa ongelmitta ylimääräiset maksut, jos niitä ilmenee.

Turistikohteissa jekkuja kujeilevat kauppiaatkin tietävät sen, että luottokortti laskun tarkistaa monet matkaajat ja huijatuksi tulemisen riski pienenee, kun kerrot maksavasi ’’creditillä’’.

Käteinen on loistava valinta

Käteinen raha on aina loistava valinta ja sitä kannattaakin olla matkustaessa aina mukana hieman. Käteisellä maksaessa voit välttää huijatuksi tulemista maksaessasi, sillä voit laskea rahat välittömästi.

Käteistä kannattaa olla mukana myös siksi, että läheskään kaikkialla ei käy maksutapana debit tai credit kortit, jolloin käteinen on ainoa vaihtoehto maksaa ostokset.

Käteiseen liittyy kuitenkin omanlaisia riskejä. Kuljettaessasi käteistä rahaa mukana ryöstetyksi tuleminen on varteenotettava riski, vaikkakin häilyvän pieni, jos et esittele rahatukkojasi ympäri turistirysää.

Säilytä käteinen matkalla näin

Kaikkea käteistä rahaa ei kannata kantaa mukanasi juuri edellä mainitusta syystä, mutta huomionarvoista on se, ettei rahoja voi jättää levälleen myöskään hotellissa.

Valitettavan usein hotellisiivoajien palkkaus turisti kohteissa on verraten pieni ja tästä syystä tilaisuus tekee helposti myös varkaan.

Henkilökohtainen neuvo käteisen rahan säilyttämiseen matkalla on se, että rahaa kannattaa säilä matkalaukkuun siten, että laitat setelit esimerkiksi sukanvarteen ja käännät kaksi sukkaa pariksi, jolloin päällepäin et erota, että sisällä voi olla useita satoja euroja.

Debit kortti on riskialtis maksutapa

Visa elektron ja muut DEBIT kortit voivat olla verraten riskaabeleita maksutapoja kohdassa 1 mainituista syistä. Debit kortilla maksaessasi saatat huomaamattasi joutua huijatuksi, sillä tällaiselta kortilta on helppo veloittaa enemmän, kuin näytössä lukee. Lisäksi laskun riitauttaminen on miltei mahdotonta, toisin kuin luottokortilla.

Huomio nämä seikat debitillä maksaessasi

Debit korttia käyttäessäsi suosittelen vahvasti, että pidät tilillä rahaa vain tarvittavan määrän ja siirrät lisää, kun se loppuu. Mikäli pidät kaikki rahojasi debit kortin takana, niin pahimmassa skenaariossa se saattaa tyhjentyä yhdellä höyläyksellä. Tämän tyyliset huijaukset ovat verraten harvinaisia, mutta silti niihin kannattaa varautua.

Paras keino debit kortin haltijoille onkin esimerkiksi nostaa rahaa ATM automaatista ja käyttää käteistä – tai pitää sopivasti varoja tilillä ja lisätä tarpeen mukaan.

Yhteenveto maksutavat matkustaessa

Yhteenvetona voidaan huomata, että luottokortti on ehdottomasti paras maksutapa matkustaessa käteisen rinnalla. Luottokortti on kuitenkin kaikista vaivattomin ja vähiten ylimääräisiä toimenpiteitä vaativa maksutapa.

Ainoa asia, joka tulee huomioida, on se, että muistat säilyttää ostoksistasi kuitit, jotta voit verrata niitä tiliotteeseesi loman jäljiltä.

PS! Huomasithan jo blackfriday hotellitarjoukset sivuillamme? Voit varata matkasi 100% peruutusoikeudella jo tänään ja aloittaa suunnittelemaan unelmalomaasi. Saatat säästää satoja euroja, kun varaat matkasi vielä tällä viikolla!